HomeOver OnsUpdatehistorie, Weer & meerBekijk Onze Foto'sEten & DrinkenOnze StamboomFavorietenContactDisclaimerOude BelevenissenBoekwinkel
Een jaar in de Morvan
volg de belevenissen van een hollandse familie in Frankrijk
Over Ons

 

Wie zijn die dromers?

Wij zijn Dennis (1967), Jeanine (1974) en samen met onze grote trots Remy (2007) en Tim (2011) wonen wij in Nieuw Vennep, gemeente Haarlemmermeer.

We hebben beide een drukke kantoorbaan. Jeanine werkt bij Ahold, en Dennis bij de Belastingdienst. We zijn erg blij met de juffen van de Kinderopvang, waar de zorg voor Remy in goede handen is. Tim is voorlopig nog thuis.

Tijdens al onze vakanties leven wij in alle rust in een klein gehuchtje van de gemeente Villapourçon (58). Deze gemeente is onderdeel van het Parc naturel régional le Morvan. Dit is een heuvelachtig gebied in het midden van de Bourgogne. De hoogste top is de Haut-Folin met een hoogte van 901 meter.

Hoe zijn we daar gekomen? In 2004 zijn we gaan zoeken naar een eigen plek in Frankrijk. Een plek met rust en ruimte. De hobby van het verbouwen was daarbij natuurlijk ook van belang. We hadden geen ervaring in het betere kluswerk, maar zijn gewoon begonnen. Na wat omzwervingen hebben we die plek met rust en ruimte uiteindelijk gevonden. Sinds 2005 zijn we eigenaar van een, dus nog te verbouwen, boerderij, in het zuiden van de Morvan

Nu in 2011 zijn we gelukkig bijna klaar met de verbouwing. De eerlijk gebiedt te zeggen dat we in de loop van jaren behoorlijk geholpen zijn. Over wat we met alle verbouwingsperikelen in de tussenliggende jaren hebben beleefd, gaan we je vertellen onder het kopje belevenissen.

Nu het huis bijna klaar is, wordt het tijd om de volgende stap te nemen. En dat is voor ons, er een jaar gaan wonen. Alleen op die manier ervaren we het volledige plezier van ons huis. De bedoeling van deze website is dan ook jullie te vertellen over het jaar dat we in dit huis gaan wonen, en alles wat daarbij hoort.

In het jaar in de Morvan gaan we geen gites, table de hotes, minicamping of iets dergelijks opstarten. Daar zijn er al meer dan voldoende van. We willen graag op een andere manier van ons rustjaar genieten.

Wat we wel gaan doen, weten we nog niet volledig. In ieder geval genieten van de natuur en deel uitmaken van de franse samenleving. Ook is er nog zoveel te leren, we spreken bijvoorbeeld nog steeds echt geen vloeiend Frans. En studeren, daar hebben we dan ruim de tijd voor. Jeanine wil haar drogisterijdiploma halen, Dennis weet het nog niet zeker. De keuze is nu tussen politicologie, makelaarsdiploma of toch maar schilderen. Remy mag ervaren wat een basisschool in Frankrijk inhoudt. We zullen je van onze studievorderingen op de hoogte houden.

We vinden het leuk als jullie deze site ontdekken en beleven. Vertel ons wat je wil weten of waar we meer over kunnen vertellen. Zie het Gastenboek

HomeOver OnsUpdatehistorie, Weer & meerBekijk Onze Foto'sEten & DrinkenOnze StamboomFavorietenContactDisclaimerOude BelevenissenBoekwinkel